Předškoláci si vyzkoušeli roli žáků naší školy

Na různé společné akce nebo si jen zacvičit do velké školní tělocvičny přicházejí malí předškoláci na ZŠ F. Hrubína vcelku pravidelně.  Tentokrát jsme je pozvali přímo do 1. tříd na velké společné vyučování.

Postupně po čtyři dny nás tak navštěvovaly děti z MŠ Holubova, Kosmonautů, Přímá a Balzacova. Aby všichni návštěvníci měli na učení sílu a energii, posílili se nejdříve v naší školní jídelně zdravou a chutnou svačinkou.

Ve školních třídách se předškoláci s nadšením zapojili do různých úkolů skoro jako správní žáci a předvedli nám všem, co již umí ze školky.  Společně s dětmi z 1. A a 1. B zpívali – třeba námořnickou hymnu, cvičili – při uklízení lodní paluby, počítali – geometrické tvary při stavbě lodě, stavěli – co nejvyšší lodní stožár a skládali – svoji papírovou lodičku.

Nakonec si šli zaslouženě odpočinout do naší školní družiny, kde si pohráli, zatančili…  Všem se velká škola líbila a už se těší, že z nich budou taky žáci prvních tříd. My, paní učitelky, se na ně těšíme již v pondělí 8. a v úterý 9. dubna 2024 od 13:00 do 17:30 hodin při zápisu do naší školy.

Mgr. Lenka Kajfoszová, třídní učitelka 1. B

Foto Lenka Kajfoszová