Jsme s Ukrajinou!

Vážení rodiče, milí žáci,
skončily jarní prázdniny a opět jsme se sešli ve škole. S ustupující pandemií jsme přivítali konec povinného testování, odložili roušky (až na výjimky) a vrhli se vstříc normálnímu životu, jak jsme ho znali před pandemií.

Bohužel již třetí týden zažíváme něco, o  čem jsme slýchávali a co jsme si nedokázali představit ani v těch nejčernějších myšlenkách. Válku. Válku, která nám dnes a denně ukazuje zlo v jeho nejhorších podobách. Každý den jsme konfrontováni s bolestí, utrpením obyčejných lidí, kteří ztratili domov, své blízké, svou svobodu či životy.

Útok Ruska na Ukrajinu je něco, co je potřeba velmi důrazně odsoudit jako čin ničím neospraveditelný.

I přes nesmyslnost a krutost, kterou s sebou tato válka nese, věřím, že v nás dokáže odhalit dobro a tím i naději na lepší budoucnost.

Vhledem k tomu, že na naší škole pomáháme kdykoli je to možné a kdekoli je potřeba, věřím, že každý z nás v sobě uchopí to dobré a společně pomůžeme těm, kteří válkou strádají asi nejvíce – dětem.

Proto, budeme-li o to požádáni, přijmeme děti, které utíkají před válkou, a pokusíme se jim ulehčit jejich neskutečně těžkou životní situaci. A věřím, že to zvládneme všichni společně.

S ohledem na dřívější spolupráci jsem oslovil organizaci ADRA a ve spolupráci s ní bude v nejbližších dnech zahájena sbírka věcí, které jsou nyní nejvíce potřeba: hygienických a školních (zejména psacích a výtvarných) potřeb.

Děkuji, že jste v tom s námi, protože MY JSME HRUBÍNKA.
Tomáš Ptáček, ředitel školy