1. A, 1. B: Účastnili jsme se náboru do fotbalového klubu FC Baník

ZŠ F. Hrubína podporuje zájmovou činnost žáků školy. Vedle kroužků, které jsou organizovány v rámci školní družiny, vytváříme prostor pro to, aby se žáci mohli zapojit do zájmových aktivit pořádaných jinými organizacemi. V této souvislosti jsme využili pozvání zúčastnit se náboru dětí do oddílu sportovního klubu FC Baník.

Sportovní dopoledne se konalo 30. 9. 2021 na fotbalovém hřišti v Prostřední Suché. Akce byla zaměřena na děti 1. tříd základních škol v Havířově. Klub zajistil odvoz autobusem i malé občerstvení. Na hřišti byla připravena stanoviště s různými aktivitami (například překážkový běh, obíhání kuželů, střelba míčem na branku). Do všech aktivit se chlapci  i děvčátka zapojili s nadšením. Bylo vidět, že si děti celou akci užívaly

Jen škoda, že nám nepřálo počasí. Akce musela být z důvodu deště ukončena o něco dříve, než se původně plánovalo. Odměnou byla pro všechny svačinka, kterou si pro ně sportovní klub připravil. Na závěr dostali vybraní žáci pro rodiče kontaktní údaje na vedení klubu. Do školy se všichni vraceli spokojeni a plni zážitků.

Tímto bychom chtěli také poděkovat všem organizátorům za skvělou akci.
Mgr. Božena Martínková, třídní učitelka 1. A


Foto:  B. Martínková a L. Nováková