9. A: Evropský týden mobility v naší třídě

V rámci Evropského týdne mobility se na ZŠ F. Hrubína uskutečnila řada akcí, které třídní učitelé zorganizovali pro jednotlivé třídy školy.

V pátek 24. září 2021 naše kroky vedly do zoologické zahrady v Ostravě.  Pro přepravu jsme využili hned několika dopravních prostředků. Nejprve se žáci přepravovali autobusy MHD k vlakovému nádraží, poté jsme se přemístili vlakem do Ostravy a na dojezd k samotné zoo jsme využili trolejbus.

I přes složitější dopravu jsme dorazili do cíle v čase otevření. Naše první kroky vedly jak jinak než k plameňákům. I když v posledních letech ostravská zoo zaznamenala velký posun k lepšímu, plameňáci jsou stále těmi prvními zvířaty, která vás přivítají hned po vstupu, a to už po desítky let. Nebyli však zdaleka jediní, kteří nás zaujali. Měli jsme štěstí a mohli jsme například zahlédnout roční mládě orangutana, nebo se zúčastnit komentované prohlídky v pavilonu slonů. Konečně jsme pořádně pochopili, jak je to ve skutečnosti s lichokopytníky a sudokopytníky.

Jelikož nám počasí přálo, návštěvu zoologické zahrady jsme si náležitě užili. Žáci využili možností nakrmit kozičky, vyfotit se na nejrůznějších atrakcích a také si zakoupit něco k snědku.

Vrátili jsme se příjemně unaveni a obohaceni o spoustu zážitků. Utužili jsme nejen kolektiv, ale také své zdraví řádnou procházkou.
Mgr. Čestmír Slíva, třídní učitel

Foto Čestmír Slíva