1. A, 1. B: Seznamovací výlet prvňáčků na minifarmu

Sotva začal nový školní rok, vydaly se děti z obou prvních tříd ve čtvrtek 9. září 2021 na svůj první seznamovací výlet na minifarmu Relax do Těrlicka. Chtěli jsme využít krásného počasí.

Po příjezdu na místo nás vřele přivítala paní domácí a všechny upozornila, která zvířátka si můžeme pohladit a čím je nakrmit. Děti si pro ně přivezly pamlsky ve formě jablíček, mrkviček, cuket, suchého chleba či rohlíků. Mnoha dětem se rozzářila očka při pohledu na ta zvířátka a začalo ranní krmení koziček, prasátek, morčátek a koní. Velkým překvapením byla pro všechny i malá koťátka, která si předávaly z ruky do ruky k pomazlení.

Všichni jsme dostali kamínky a fixy, na které si každý po svačince něco nakreslil a uložil na farmě k malému jezírku. Společně si děti také zahrály míčové hry a na závěr si každý mohl projít rehabilitačním chodníčkem. Jsou tam různé materiály – šišky, kamení, dřevo, kůra…

Po chodníčku se sice chodí boso, má to působit jako masáž chodidel, ale my jsme šli raději v obuvi. Ještě jsme stihli krátkou procházku lesem a už tu byl čas odjezdu. Do školy jsme se vrátili spokojeni a plni zážitků.
Mgr. Božena Martínková a Mgr. Eva Kilnarová, třídní učitelky

Foto: B. Martínková a E. Kilnarová