2. B: Milujeme bruslení

Žáci třídy 2. B ZŠ F. Hrubína opakovaně navštívili mobilní kluziště u Městské sportovní haly Slavie v Havířově.

Tak jako k létu neodmyslitelně patří plavání, v zimě mnoho z nás vytahuje brusle. A nebylo tomu jinak ani letos. Dokonce se řady milovníků bruslení rozšířily i o naše malé žáčky z 2. B.

Chlapci a děvčata kluziště navštívili hned dvakrát. Poprvé vyrazili na led v den pololetního vysvědčení, kdy mělo jít i o malou odměnu pro děti za vynaložené úsilí v prvním pololetí. Protože mnoho z nich se pro tento sport nadchlo, rozhodli jsme se kluziště navštívit znovu. A proč rovnou nezačít týden sportovně?
V pondělí 26. února 2024, i přesto, že počasí bylo spíše jarní a teploty šplhaly nad 10°C, jsme si bruslení na sluníčku a čerstvém vzduchu stihli užít.

Správci ledové plochy ji pro nás připravili skvěle a také dětem nachystali nejrůznější pomůcky pro začátečníky. Kdo neměl brusle, mohl si je na kluzišti za poplatek zapůjčit. A už se jezdilo. Někdy také padalo.
Všichni jsme to ale brali sportovně a s dalším a dalším elánem se znovu a znovu neúnavně stavěli na ocelové ostří. Přesvědčte se sami, jak nám to šlo.

Mgr. Monika Slívová, třídní učitelka

Foto: Monika Slívová