Lyžařský výcvik žáků na chatě Kazmarka se vydařil

Ve dnech 21. až 25. února 2022 proběhl ve Ski Aréně Karlov v malebné krajině Jeseníků lyžařský výcvik žáků ZŠ F. Hrubína. Akce se zúčastnilo celkem 39 žáků zejména z 8. a 9. ročníku školy.

Zážitky z lyžařského výcviku  na základní škole se vždy hluboko zapíší do vzpomínek každého člověka a my každoročně doufáme, že to budou vzpomínky pozitivní. Snažíme se vychovat další mladé lyžaře, kterým bude lyžování přinášet potěšení. Ne jinak tomu bylo i letos.

K ubytování v Karlově jsme pro již několikaleté dobré zkušenosti vybrali chatu Kazmarka. Žáci určitě ocenili, že na lyžích mohli ze sjezdovek dojet přímo k chatě a nemuseli se přemisťovat žádnými skibusy či pěšky.

V prvním dnu byli naši lyžaři rozděleni do tří družstev podle dovedností. Každé družstvo vedl akreditovaný instruktor školního lyžování. Výcvik probíhal denně v dopoledních i odpoledních hodinách. Pouze středeční odpoledne žáci dle vlastního výběru trávili jinou činností, a to buď hrou dicgolfu na blízkém discgolfovém hřišti,  nebo vycházkou po okolí.

Kurz byl  zakončen závodem  v obřím slalomu. Po něm na stupně vítězů vystoupali tři nejrychlejší chlapci a dívky. S hodnocením jsme nezapomněli ani na největšího bojovníka s lyžařským náčiním, který svou snahu dovedl do zdárného konce a poslední den se jako právoplatný závodník zúčastnil  obřího  slalomu.

Na to, jak se nám na kurzu vedlo, se můžete podívat na snímcích, které jsme pro vzpomínku nafotili. Najdete je také na tomto odkazu.

Letošní lyžařský výcvik je definitivně za námi a my doufáme, že i v příštím roce bude situace k lyžování příznivá a my se s žáky opět budeme moci pozdravit pozdravem lyžařů: SKOL!
Čestmír Slíva, organizátor akce

Foto Čestmír Slíva