Program školní družiny přispívá k udržení zdravotní kondice žáků

Žáci postavili sněhuláka

Sněhová nadílka letos přeje zimním sportům a není divu, že se promítá také do náplně programu školní družiny ZŠ F. Hrubína. Ta je v době trvajících epidemiologických opatření omezeně otevřena jen pro žáky tříd, kteří mají povolenu prezenční docházku do školy.

Školní družina na vycházce

Národní sportovní agentura v polovině ledna publikovala analýzu atraktivity sportu z hlediska jejich oblíbenosti v České republice. Saně v ní zaujímají 53. místo. Zato u našich prvňáků navštěvujících školní družinu je to jednoznačně první místo a to dělené s jiným zimním sportem, boby.

K získání síly a kondice chlapci a děvčata rádi používají sněhové koule. Ty si sami vytvářejí v různých velikostech a průměrech, co jim síly stačí. Tak je při posilování se sněhovými koulemi výsledkem nejen lepší kondice, ale i pěkný sněhulák.

Turistika se v analýze oblíbenosti NSA nevyskytovala, ale skrytá pod název vycházka je pravidelnou součástí odpolední družiny. Díky moderní technice chytrých hodinek, kterou je možné sledování ušlých kroků, tras a kilometrů, můžeme například doložit: Nejkratší vzdálenost, kterou jsme na vycházce ušli, činí 2 km. Nejdelší 3,9 km. Celková vzdálenost, kterou děti za měsíc leden urazily, je 24,6 km.
Petr Urbánek, vychovatel školní družiny