Městské kolo ve florbalu mladších žáků: Máme zlato!

Tým mladších žáků ZŠ F. Hrubína vyhrál 5. listopadu 2019 městské postupové kolo ve florbalu mladších žáků a postupuje tak do okresního kola, které bude probíhat na hale Slávia v Havířově. Dne 27. listopadu nám proto držte palce nebo přijďte rovnou fandit.

Již pravidelně se v listopadu konají turnaje ve florbalu, které jsou započítány do havířovské sportovní ligy. První turnaj byl určen pro žáky šestých a sedmých ročníků. Této akce se zúčastnilo 11 havířovských škol.

Rozlosovali jsme se do dvou skupin, ve kterých jsme hráli každý s každým. V tom základním nás nejvíce potrápil tým ze ZŠ Karolíny Světlé, se kterým jsme o gól prohráli. Ostatní utkání jsme s přehledem  vyhráli. Dokonce se našemu  kapitánovi Alexovi Foltýnovi podařilo nastřílet tři góly během první minuty. Do čtvrtfinálové skupiny jsme tedy postoupili z druhé příčky. Což naše hráče vyburcovalo k maximálním výkonům. Střelecky se začal prosazovat také David Kajzar. Avšak bez spolupráce všech hráčů v týmu bychom na zlato a postup do okresního kola nedosáhli.

Nejlepším  hráčem soutěže byl ze stovky hráčů vyhlášen kapitán našeho týmu Alex Foltýn (viz foto). Tímto nejen mu ale i celému týmu blahopřejeme!

Čestmír Slíva – text a foto