Okresní kolo v plavání v režii sportovců ZŠ Františka Hrubína

V pátek 23. 11. 2018 se v Karviné konalo okresní kolo v plavání. Žáci naší školy se umístili třikrát na 1. místě a postoupili do krajského kola, které se uskuteční 5. 12.2018 taktéž v Karviné.

Do okresního kola se z celého okresu se přihlásilo 5 družstev v kategorii dívek a 6 družstev v kategorii chlapců. Jelikož naši žáci postoupili ze školního kola, mohli jsme se okresního kola účastnit také. V tomto kole tvořilo jedno družstvo vždy 6 dívek nebo 6 chlapců. Naši úspěšní žáci obsadili všechny čtyři kategorie (3. kategorie byli žáci a žákyně 6 – 7. tříd, 4. kategorie byli žáci a žákyně 8 – 9. tříd).

Závodilo se ve třech disciplínách (6 x 50 m individuální disciplína, 4 x 25 m polohová štafeta, 6 x 50 m štafeta volným způsobem). Mladší žákyně ZŠ F. Hrubína se po těžkém boji s konkurenční ZŠ Bohumín nakonec proplavaly až na 1. místo, kdy vyhrály o těsný bod. Na vítězné vlně pokračovali také mladší žáci školy, kteří vyhráli s lehkou rezervou. Starší žáci plavali jako mistři už od začátku, kdy si postupně zvyšovali náskok a došli si tak s přehledem pro první místo. Starší žákyně, za které plavaly i dvě žačky s nižší kategorie, bojovaly urputně, nakonec to však na první místo nestačilo. Přebíraly tak cenu za krásné 2. místo. Celkově jsme se tedy třikrát umístili na prvním místě a jednou na místě druhém.

Za vzornou reprezentaci školy všem žákům a žákyním děkujeme a přejeme mnoho úspěchu v dalším kole.

Mgr. Veronika Enenkelová

Foto Veronika Enenkelová