Vánoční badminton na Hrubínce

V rámci posledních dní v roce 2023 se na ZŠ F. Hrubína uskutečnil 19. prosince Vánoční turnaj v badmintonu, který byl uspořádán pro sportovce tříd 2. stupně. Do turnaje se za každou třídu v předcházejících hodinách kvalifikovaly nejlepší dvě dvojice za holky i kluky.

Jako první svůj turnaj odehráli hoši a děvčata 6. a 7. ročníku. Dvojice byly rozlosovány do dvou skupin, z nichž dva nejlepší týmy postupovaly do finálových zápasů.

Mezi dívkami byla nejlepší dvojice Ester Kratochvílová a Ema Němcová, na 2. místě se umístily Adéla Adámková a Amálie Cichá a 3. místo obsadily Vanesa Vinclerová a Adéla Kiszová. Mezi chlapci vyhráli Ondra Holeš a Kryštof Vicherek, na 2. místě se umístila trojice Dan Palonci, Tobiáš Merta a Lukáš Filo, na 3. místě skončili Than Lwin Thura a Tobiáš Přeček.

Turnaj mezi týmy z řad 8. – 9. tříd se uskutečnil ihned po ukončení turnaje mladších žáků. I zde se losovaly týmy do dvou skupin, postupovaly ale všechny dvojice do klasického modulu play-off.

Jako nejlepší se mezi děvčaty prosadila dvojice Barča Gorčáková a Barča Žoričová. Na 2. místě se umístily Jana Kročková a Hana Centrichová, na 3. místě Ema Centrichová a Zuzka Křištofová. Mezi chlapci ovládli turnaj bratři Matouš a Šimon Kaletovi se Štěpánem Kielarem, na 2. místě se umístili Michal Durčák a Samuel Koch, na 3. místě pak Oliver Wunsch a Matěj Židek.

Všem účastníkům gratulujeme a věříme, že si turnaj užili.
Mgr. Veronika Třinecká

Foto Veronika Třinecká