Městské kolo ve florbalu starších žáků: Bojovný výkon přinesl týmu ZŠ F. Hrubína 4. místo

Dne 20. 11. 2019 jsme se se staršími žáky z 8. a 9. ročníku zúčastnili Městského postupového kola ve florbalu. V konkurenci 12 týmů jsme v letošním ročníku turnaje získali pěkné 4. místo.

Týmy jednotlivých škol byly po čtyřech rozděleny do 3 skupin. Nás hned na úvod čekal loňský vítěz ze ZŠ K. Světlé. Ačkoli jsme v prvním zápase podlehli 0:2, zápas byl velice vyrovnaný. Do druhého zápasu proti ZŠ Školní jsme vstoupili lépe a hned v první minutě se prosadil Haničák a Olbert. Několika skvělými zákroky se blýskl Pernica a tak udržel své konto čisté. Konečný výsledek tak skončil 7:0, přičemž Haničák se vyznamenal vstřeleným hattrickem. Poslední zápas ve skupině nás čekal proti ZŠ Žákovské, se kterou jsme odvedli soustředěný výkon, a po celou dobu zápasu jsme drželi v rukou otěže. Skóre se tak zastavilo na čísle 3:0.

Z druhého místa jsme ze skupiny postoupili do čtvrtfinále, kde jsme losem dostali soupeře ze ZŠ Moravské. Zápas byl hodně v tempu, ale naši žáci předvedli týmový výkon a tak jsme mohli vítězně postoupit do semifinále, kde na nás čekal vítěz druhé skupiny ZŠ Mládežnická. Ačkoli jsme díky trefě mladého Foltýna vedli 1:0, poslední dvě minuty patřily soupeři a ten nás dokázal přetlačit a vstřelit 2 góly. Následně jsme zkoušeli hru bez brankáře, ale ani to nám nepomohlo. Prohra 2:1 nás poslala do zápasu o 3. místo, kde už nestačily naše síly proti týmu ZŠ Kudeříkové, který měl k dobru volný zápas a jeho hráči si před utkáním mohli dostatečně odpočinout.

Naši žáci tak skončili na 4. místě. Nicméně bych jim chtěla poděkovat za bojovný výkon a popřát jim do dalších soutěží jen to nejlepší.
Mgr. Veronika Enenkelová