6. A: Výlet na Lysou horu

Celodenní školní výlet 6. A třídy se uskutečnil jako výšlap na Lysou horu 31. května 2019. Seznamte se s autentickým pohledem na tuto školní akci očima žákyně třídy:

Vydali jsme se na Lysou horu. Přijeli jsme vlakem do Ostravice, odkud jsme vycházeli, ale jako první jsme se šli podívat na výstavu dřevěných soch místního řezbáře. No a potom jsme už konečně vyrazili po modré značce. Když jsme vyšli, tak někteří už po dvou kilometrech byli úplně zadýchaní, ale my, já a mé dvě kamarádky, jsme se drželi vepředu.

První zastávka byla u skalek na dolním Mazáku, kde jsme se nasvačili a šli dál. Naše třída se rozdělila na dvě skupinky, takže my tři a zbytek třídy. Cesta nahoru byla skoro celá do kopce, takže jsme byli celkem zadýchaní, ale my tři jsme byli stále vepředu. Většinou jsme šli lesem a po kamenité cestě. Druhá zastávka byla u rozcestníku, kde jsme se opět posilnili a šli do prudšího kopce. Čím jsme byli výš, tím více jsme se my tři oddělovali od zbytku třídy, protože náš cíl byl dostat se nahoru první. I když nám při konečném výstupu lehce ubývaly síly, nakonec jsme tam vystoupili jako první a o zbytku třídy jsme neměli přehled.

Hned, co jsme vystoupili na vrchol, jsme šli k hladícímu bodu, kde jsme se vyfotili, a pak následovalo čekání na ostatní. Potom jsme se už konečně šli občerstvit do nově zrekonstruované Bezručovy chaty. Dali jsme si osvěžující Kofolu a nanuk a šli na exkurzi do meteorologické stanice. Exkurze byla strašně nudná a tak jsme po sobě házeli trávu. Po půl hodinovém výkladu jsme šli konečně dolů.

Na cestě zpátky jsme opět my tři obsadili první místo. Cesta zpátky byla prudká a velmi zábavná teda aspoň pro nás tři. Čím více jsme šli níže, tím více moji kamarádku Žandu bolel puchýř, a taky na nás zbytek třídy pořád volal, že máme čekat. Když už jsme došli dolů, tak jsme opět museli čekat a udělat Žandě operaci – zalepení puchýře. Na Zlatníku  už na nás čekal autobus a jeli jsme ke škole. A aby toho nebylo málo, tak jsme opět my tři šli do kočičí kavárny.

Výlet se mi hodně líbil, byla tam spousta srandy, hezká příroda a udělali jsme také něco pro své zdraví.
Nela Pichová

Foto Čestmír Slíva